• Gezellig Uitgaan Gezellig Uitgaan
 • Sfeer proeven Sfeer proeven
 • Ons eetgedeelte

  Binnen hebben we een klein eetgedeelte waar u gezellig een hapje en drankje kan doen. Zie ook onze kombuis en arrangementen.

   

   

 • Gezelligheid troef

  Bijpraten aan de bar onder het genot van een hapje en een drankje, een potje biljarten, darten, karaoke of sportwedstrijden bekijken. Het kan allemaal in Het Haventje van Urk.

   

 • De omgeving

  Rondom ons Grand cafe zijn er leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Zie bovenste menu voor meer informatie.

   

Arrangementen

 

 Speciaal Aanbevolen

Voor groepen vanaf 6 personen kunnen een we een 5 gangen dinér aanbieden, met als hoofdgerecht 3 soorten vis of vlees of een combinatie hiervan, inclusief drinken tijdens het dinér (ca. 2,5 uur) voor €42,50 p.p.

Een broodtafel, etentje, buffet of bedrijfsborrel kan eventueel in combinatie met een aantal leuke doe dingen, zoals;


Ginkiestocht

U gaat onder leiding van een gids door een doolhof van smalle steegjes (ginkies) van oud Urk. U komt langs de bezienswaardigheden op Urk, maar ook op idyllische plekjes waar u als toerist niet zomaar komt! Onderweg vertelt de gids u niet alleen over het oude Urk, maar ook krijgt u leuke en grappige anekdotes te horen.

 

Duur: 5 kwartier tot 1,5 uur

Locatie: start vanaf het Haventje van Urk

Kosten: groepen tot 15 personen €80,- vanaf 15 personen €5,35 per persoon

Geschikt: voor jong en oud

Reserveringskosten: €5,- per reservering


Oud Urk arrangement

Met het Oud Urk arrangement krijgt u een goed beeld van Urk. De geschiedenis, visserij en klederdracht vindt u in het museum, de verhalen, anekdotes, bezienswaardigheden en de ginkies (steegjes) krijgt u allemaal te horen en te zien tijdens de ginkiestocht. En vanaf de 18 meter hoge vuurtoren kunt u genieten van een mooi uitzicht over Urk, het IJsselmeer, Flevoland (en soms zelfs) Noord-Holland en Friesland.

 

 • Beklimmen vuurtoren
 • Ginkiestocht
 • Bezoek museum Het Oude Raadhuis

 

Duur: ca. 3 uur

Kosten: tot 10 personen vanaf €14,35 p.p.

Kosten: tot 15 personen vanaf €11,70 p.p. Geschikt: voor jong en oud

Reserveringskosten: €5,- per reservering


Rondvaart door de havens en op het ijsselmeer

De rondvaart met een grote zeesloep gaat door alle havens en even naar “buiten” naar de vuurtoren. In de haven van Urk kijk u vanaf het water uw ogen uit. Op “open zee” ervaar je het gevoel van een zeeman. Het uitzicht op het voormalige eiland Urk is schitterend. Aan boord mogen niet meer dan 12 personen. De rondvaart word alleen gedaan als het weer het toelaat.

 

Duur: 3 kwartier

Locatie: start vanaf het Haventje van Urk

Kosten: groepen tot 12 personen €60,- vanaf 12 personen €5,- per persoon extra

Geschikt: voor jong en oud

Reserveringskosten: 6,- per reservering


Bottertocht

Een wandeling door het gedeelte van het oude pittoreske Urk, welke te maken heeft met de visserij en dan aan boord van de botter om te ervaren en te beleven hoe de vissers van toen leefden aan boord van de botter.

U gaat onder leiding van Urker schipper door enkele  smalle steegjes (ginkies) op Urk  naar het vissersmonument, vuurtoren en de westhaven  met de scheepshelling.. De schipper vertelt u het wel en wee van gezin en de visserman ten tijde van de houten schepen.  Daarna komt u aan boord van de botter UK213 waar u het leven aan boord word verteld en kunt beleven. Dit onder het genot van een gevulde koek (dikkertje) en  een bakje koffie welke terplekke wordt gemaakt

 

Duur: 5 kwartier tot 1,5 uur

Locatie: start vanaf het Haventje van Urk

Kosten: €75,-

Maximale deelname: ca. 12 personen per groep

Geschikt: voor jong en oud

Het is mogelijk om met minder personen de bottertocht  te doen, echter dient u dan wel voor minimaal 12 personen te betalen, het tarief hiervoor is dan €75,-


Zeiltocht Botter (Halve dag)

Een halve dag zeilen op de voormalige Zuiderzee met een botter uit 1902. Deze botter is nog helemaal authentiek als visserboot. Alle netten en zeilen, en leefomstandigheden zijn als toen. Je waant je echt terug rond 1900.

U gaat onder leiding van Urker schipper en zijn bemanning die allen gekleed zijn in hun Urker vissers kleding, zeilen op de voormalige Zuiderzee. Tijdens de tocht kunt u zelf meedoen om de zeilen hijsen, zwaarden laten zakken, alles wat nodig is om te zeilen. Tijdens de tocht is er koffie en soft drinken aan boord en er is (gevulde koek) dikkertje bij de koffie.

 

Duur: 4 uur

Locatie: start vanaf het Haventje van Urk

Kosten: €300,-

Maximale deelname: ca. 12 personen per groep

Geschikt: voor jong en oud

 

Zeiltocht Botter (Hele dag)

Een hele dag zeilen op de voormalige Zuiderzee met een botter uit 1902. Deze botter is nog helemaal authentiek als visserboot. Alle netten en zeilen, en leefomstandigheden zijn als toen. Je waant je echt terug rond 1900.

U gaat onder leiding van Urker schipper en zijn bemanning die allen gekleed zijn in hun Urker vissers kleding, zeilen op de voormalige Zuiderzee. Tijdens de tocht kunt u zelf meedoen om de zeilen hijsen, zwaarden laten zakken, alles wat nodig is om te zeilen. Tijdens de tocht is er koffie en soft drinken aan boord en er is (gevulde koek) dikkertje bij de koffie en een mand gevuld met broodjes en zalm. Aan het eind kunt U na een dag zeilen genieten van een Urker bittertje.

 

Duur: 8 uur

Locatie: start vanaf het Haventje van Urk

Kosten: €600,-

Maximale deelname: ca. 12 personen per groep

Geschikt: voor jong en oud

 

* Indien in de groep een rolstoelgebruiker aanwezig is dit vooraf melden a.u.b.

 

 

 

Heeft u iets te vieren met vrienden, familie of uw personeel? Vraag naar de mogelijkheden om de gezelligheid te ervaren